Assessment

Een assessment is een objectieve meetmethode gericht op de ontwikkeling van een individu. Door middel van een assessment krijg je een helder beeld van de capaciteiten, persoonskenmerken en ambities van een kandidaat, medewerker of jezelf. Een assessment kan op verschillende momenten worden ingezet, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatieprocedure, voor een beoordeling of evaluatie en tijdens coaching of ontwikkeling.

Ons aanbod

Wij bieden verschillende assessmentmogelijkheden aan en beschikken over een aanbod van diverse online assessments. Het persoonlijke gesprek naar aanleiding van het assessment is een essentieel onderdeel van het assessment. Niet alleen de resultaten van de online vragenlijst worden besproken maar ook de response en de ontstane dynamiek zijn nadrukkelijk onderdeel van het assessment als geheel. Afhankelijk van het doel van het assessment bespreken we de inhoud ook met de opdrachtgever. Bijvoorbeeld als het assessment onderdeel van de selectieprocedure uitmaakt of voor promotie of ontwikkeling naar een andere functie.
 
Een van onze assessmentmogelijkheden is de Talenten Motivatie Analyse. Deze analyse kijkt op gestructureerde wijze naar alle aspecten van een individu, onder andere: talenten en drijfveren, gedrag, persoonlijkheid, interesses, communicatie, sterke kanten en valkuilen, leer- en ontwikkelstijl en cognitieve capaciteiten.

Doel van een assessment

Een assessment is een objectieve meetmethode om inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van een individu. Er kunnen verschillende redenen en momenten zijn waarop een assessment ingezet wordt, bijvoorbeeld:
  • Als onderdeel van een sollicitatieprocedure.
  • Als onderdeel van een coachingstraject.
  • Als onderdeel van de begeleiding van een team.
  • Voor feedback en evaluatie van een medewerker.

Benieuwd op welke manier een assessment voor jou, jouw team of jouw organisatie ingezet kan worden? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.