Management Development

Veranderingen binnen en buiten de organisatie kunnen de manier van werken in een organisatie beïnvloeden. Voor managers vraagt dit om aanpassingsvermogen en inzicht om hier goed op in te kunnen spelen zowel op individueel als teamniveau. Het kan ook betekenen dat er nieuwe vaardigheden of kennis verwacht wordt van het managementteam. Hoe zorg je ervoor dat managers in jouw organisatie inspelen op de veranderingen en bijdragen aan een succesvolle toekomst van de organisatie?

Doelstellingen en resultaten

Door een Management Development Programma worden managers aangemoedigd om in beweging te komen, zelf verantwoordelijkheid te nemen en hun potentieel te benutten. Het programma is uitdagend en gaat in op uitdagingen waar managers en de organisatie daadwerkelijk mee om moeten gaan. Het doel van deze ontwikkeling van managers en/of managementteams is het verbeteren van prestaties en bedrijfsresultaat. 

Doelstellingen van Management Development Programma’s kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Het versterken van vertrouwen en verbinding in het managementteam.
  • Het versterken van leiderschapskwaliteiten en positionering van het managementteam.
  • Het versterken van gespreks- en coachingsvaardigheden.
  • Het introduceren van een nieuw programma, methode, tool, etc. 
  • Het begeleiden van het managementteam in een verandertraject.
 

Op maat gemaakt

Een Management Development Programma bestaat uit op maat gemaakte workshops, training of teambuilding. Het programma wordt volledig afgestemd op de organisatie- en managementbehoeften. Deze behoeften worden in kaart gebracht door interviews, gesprekken of een bedrijfsanalyse. Op basis hiervan wordt vorm gegeven aan het programma. 

We beschikken over verschillende gereedschappen die wij in kunnen zetten in dit proces, bijvoorbeeld individuele of teamassessments. Daarnaast is het mogelijk om het Management Development Programma aan te vullen met individuele coaching voor de betrokken managers. 

Wij vertellen u graag meer over onze leiderschapstrajecten en wat dit kan betekenen voor uw organisatie. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt.